Ηράκλειο της ανευθυνότητας, της προχειρομαστοριάς, του παραλογισμού, του κινδύνου (φωτο)

Μέσα από μερικές φωτογραφίες από συγκεκριμένη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου αποδεικνύεται ότι στην πολιτεία αυτή κυριαρχεί η ανευθυνότητα, η… προχειρομαστοριά και παραλογισμός, με κάθε κίνδυνο που προκαλείται από όλα αυτά.

Δείτε τις φωτογραφίες και κείμενο που κοινοποιεί ο Σύλλογος Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου «Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης»:

Αριστερά, ένας δρόμος αποκλεισμένος με μεταλλικό δίχτυ εμποδίζει τη διέλευση στο τελευταίo τμήμα της οδού Θεοτοκόπουλου προς τη θάλασσα. Επάνω στο δίχτυ μεταλλική ταμπέλα με την ένδειξη «ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟ ΚΤΙΣΜΑ».

Στη μέση το ετοιμόρροπο κτίσμα, σκοροφαγωμένο, όπως το βλέπουν κάθε μέρα οι Ηρακλειώτες.

Δεξιά, ένα «κέντρο διασκέδασης» (το αυθαίρετο από γυψοσανίδες, γνωστό ως «πρώην Ζαμάνια», από την παλιά του ονομασία), μεσοτοιχία με το ετοιμόρροπο κτίσμα. Η κατά καιρούς  λειτουργία του, δεν δημιουργεί μόνο τα  αισθητικής φύσης   προβλήματα που φαίνονται στη φωτογραφία, δεν καταπατεί μόνο τον κοινόχρηστο χώρο του πεζοδρομίου –συχνά και του οδοστρώματος- αλλά προκαλεί και έντονη μεταμεσονύχτια ηχορύπανση και κραδασμούς από τα ηχεία του στον περιβάλλοντα χώρο. 

Πώς αποκρυπτογραφείται αυτός ο παραλογισμός;

Είπε κανείς σεισμολόγος στις υπηρεσίες που επιτρέπουν αυτή τη λειτουργία  σε αίθουσα που ακουμπά σε ετοιμόρροπο κτίσμα ότι στον επόμενο σεισμό το ετοιμόρροπο θα καταρρεύσει μόνο από τη δυτική πλευρά;

Πώς δεσμεύεται επί ένα έτος τμήμα δρόμου της πόλης χωρίς να γίνεται καμιά προσπάθεια για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα θεωρείται επιτρεπτό να πηγαίνει ο κόσμος να διασκεδάζει σε ένα κλειστό χώρο άκρως ανασφαλή;  

Δεν πρέπει να δοθεί μια άμεση λύση; 

Σαν να λένε ότι κινδυνεύουν μόνο οι διερχόμενοι, όχι οι καθήμενοι!!!!

Καθένας που βλέπει αυτή την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη μας, το λιγότερο που θα αναρωτηθεί είναι αν οι ιθύνοντες είναι σοβαροί… ή όπως μας μάθαιναν κάποτε στο σχολείο «δεν γνωρίζει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους;».

Σύλλογος Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου «Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί